Versiohallintaa mainostoimistoille, jotka hallitsevat useita asiakkaiden WordPress-sivustoja – helppo lisäosa ratkaisee ongelman 

Haaste: Mainostoimistot hallitsevat jopa satoja asiakkaiden WordPress-sivustoja  

Mainostoimistot hallinnoivat jopa satoja asiakkaiden WordPress-verkkosivustoja. Jokaisen sivuston tekniset vaatimukset (PHP versiohallinta, WordPress versiohallinta ja MySQL versiohallinta) vaativat jatkuvaa seurantaa, kun uusia päivityksiä tulee saataville. Työ muuttuu nopeasti monimutkaiseksi ja aikaa vieväksi, kun asiakkaiden sivustoja on useampia ja ne sijaitsevat eri paikoissa, esimerkiksi asiakkaan virtuaalipalvelimella tai jaetussa webhotellissa. Me Funluksella kohtasimme tämän haasteen, kun asiakkaiden hallinnoitavien sivustojen määrä ylitti sadan WordPress sivuston rajapyykin. Ylläpitotyö alkoi kuormittaa tiimiä ja tarvitsimme kipeästi automaattisia ratkaisuita versiotietojen ylläpitoon.

Versiohallintaa voi tehdä käytännössä kolmella eri tavalla. Ensinnäkin voi luottaa automaattisiin päivityksiin ja jättää sivustojen versiohallinnan oman onnen nojaan. Huhujen mukaan moni digitoimisto ja mainostoimisto toimii juuri näin, sitten kun ongelmia tulee, niin lähdetään vasta korjaamaan tilannetta. Pahimmillaan yksittäisen sivuston PHP versio voi olla jo yli 5 vuotta vanha ja sivusto alttiina tietoturvauhille. Toinen tapa on käyttää tehdä versiohallintaa manuaalisesti esimerkiksi käyttää Exceliä versiotiedon hallintaan ja päivittää sitä säännöllisin väliajoin. Tämä vie aikaa, sillä päivityksiä tulee vähintään viikottain esimerkiksi WordPressiin. PHP versioiden hallintaan tämä tapa voi toimia, kunhan listaa muistaa pitää ajan tasalla myös tehdyistä muutoksista. Kolmas tapa on käyttää keskitettyä versiohallintasovellusta, joka mahdollistaa kaikkien asiakassivustojen teknisen monitoroinnin yhdestä paikasta ja tarjoaa automaattisesti muistutukset niistä sivustoista, jotka kaipaavat huomiotasi. Kaikki tämä tapahtuu automaattisesti. Me valitsimme tämän tavan.

Ratkaisu: WPLifeCycle tuo selkeyttä ja tehokkuutta 

Kun haimme ratkaisua, tavoitteemme oli helpottaa teknisten versioiden seurantaa ja hallintaa. Samalla varmistamme asiakkaiden sivustojen sujuvan toiminnan ja voimme seurata tilannetta ja muutoksia yhdestä paikasta. Tämä säästää meiltä merkittävästi aikaa ja voimme palvella lisää asiakkaita ja korkeammalla laadulla. Otimme käyttöön WPLifeCyclen, jonka avulla pystyimme keskittämään koko verkkosivustoportfoliomme hallinnan yhteen paikkaan. Rekisteröidyimme sivulla app.wplifecycle.com. Lisäsimme sivustotiedot csv tiedostojana sovellukseen. Asensimme wordpress lisäosan ja api-koodin seurattaville sivustoille. Sen jälkeen näimme yhdellä silmäyksellä sivustojen tekniset versiot sovelluksesta. Tieto myös päivittyi automaattisesti ja työkalu tallensi myös muutoslokia.  Voimme tarjota myös asiakkaille ja työntekijöille tunnuksia sivustojen versiohallinnan tietoihin, jolloin asiakkaat voi varmistua, että oman sivuston päivitykset on tehty ajallaan. Se lisää läpinäkyvyyttä toimijoiden välillä. Työkalu helpottaa myös käyttötukemme arkea. Näemme esimerkiksi päivityksien aiheuttamat muutokset ja hakutoiminnoilla pääsemme kiinni häiriöiden juurisyihin nopeammin. Voimme myös lisätä sivustojen keskeiset tiedot kuten lisäosatiedot, palvelintiedot tägeinä ja sopimuskaudet sovellukseen.

Hyödyt: Aikaa ja virheitä säästävä keskitetty hallinta 

Keskitetty ratkaisu on tuonut meille merkittäviä hyötyjä. Aikaa säästyy, kun kaikkien sivustojen tilanne on nähtävillä yhdestä käyttöliittymästä. Tilannekuva on kirkas ja voimme nukkua yömme rauhassa, kun tiedämme että asiakkaiden sivustot ovat teknisesti ajan tasalla. Asiat eivät jää vain jonkun muistin varaan, vaan tiedot on reaaliajassa käytössä kaikille Service Desk työntekijöillemme.  Ennen kaikkea tämä ratkaisu on parantanut tietoturvaa, kun voimme varmistaa, että kaikki sivustot ovat ajan tasalla ja suojattuja. Asiakkaille se tarkoittaa, että sivustot tekevät asiakkaille töitä vuorokauden ympäri ja häiriöitä on vähemmän.

Ennen WPLifeCyclea PHP-version päivittäminen jokaiselle sivustolle tarkoitti pahimmillaan tuhansia klikkauksia ja pomppimista useassa hallintapaneelissa. Nyt näemme versiotiedot reaaliajassa ja automaattisesti yhdellä kirjautumisella.

Lopputulos: Tehokkuutta ja turvallisuutta verkkosivustojen hallintaan 

WPLifeCyclen avulla olemme muuttaneet tapaa, jolla hallitsemme WordPress-sivustoja. Tämä ratkaisu on tuonut kaivattua selkeyttä ja tehokkuutta arkeemme. Nyt voimme keskittyä asiakastyytyväisyyden parantamiseen ja liiketoiminnan kasvuun sen sijaan, että tekisimme kaiken manuaalisesti tai luottaisimme vain onneen.

Oletko mainostoimiston tai digitoimiston omistaja? Suosittelemme lämpimästi WPLifeCyclea, joka tarjoaa kaipaamaasi tehokkuutta ja läpinäkyvyyttä WordPress versiohallintaan. Meille se on ollut luottopakki käyttöönotosta alkaen ja voimme turvallisin mielin kasvattaa toimintaamme.

Linkit:

app.wplifecycle.com

wplifecycle.com/tutorials