Hiilineutraaliusmerkki: Miten toteutamme vastuullisuutta Funluksella?

Ohjelmistoalalla, jossa fyysiset tuotantoprosessit eivät ole näkyvässä roolissa, voi olla vaikeampaa hahmottaa, miten vastuullisuutta voisi edistää. Koodia Suomesta Ry onkin kehittänyt hiilineutraaliusmerkin, joka kannustaa ja ohjaa ohjelmistoalaa kohti ilmastoviisautta. Funlus on saanut kyseisen hiilineutraaliusmerkin kymmenentenä yrityksenä Suomessa.

Hiilineutraaliusmerkki on tarkoitettu ohjelmistoalan yrityksille, jotka haluavat vähentää ilmastopäästöjään ja toimia ympäristövastuullisesti. Merkin tarkoituksena on kannustaa ohjelmistoalaa kohti ilmastoviisautta ja samalla auttaa ostajia tekemään ilmastoviisaampia hankintoja. Merkin saadakseen yrityksen on laskettava, minimoitava ja kompensoitava hiilijalanjälkensä. Merkki myönnetään vuodeksi kerrallaan, ja sen haltijat julkaistaan yhdistyksen verkkosivuilla sekä somessa.

Miksi hiilineutraaliusmerkki on tärkeä?

Yritykset, jotka ottavat ilmastovastuunsa vakavasti, eivät ainoastaan edistä ympäristön hyvinvointia, vaan välittävät samalla asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen vahvan viestin: vastuullisuus on toiminnan keskeinen perusta. Vastuullisena toimijana me Funluksella olemme ylpeitä ansaitusta hiilineutraaliusmerkistä, mutta tiedostamme samalla, että vastuullisuus kattaa myös muita osa-alueita ympäristöasioiden lisäksi.

Vastuullisuuden muut ulottuvuudet

Vastuullisuus on keskeinen osa päivittäistä toimintaamme ja se näkyy ympäristövastuun lisäksi myös sosiaalisen ja taloudellisen vastuun kantamisena. Uskomme, että vastuullisuus lähtee ihmisistä, sillä hyvinvoiva henkilöstö on keskeisin menestyvän yrityksen voimavara. Meille on tärkeää luoda ja ylläpitää turvallisia ja reiluja työpaikkoja. Panostamme työntekijöidemme hyvinvointiin tarjoamalla muun muassa kattavat liikunta- ja kulttuuriedut, tukea opiskeluun sekä laajan työterveyshuollon. Järjestämme säännöllisesti yhteisiä virkistystapahtumia, jotta voimme ylläpitää hyvää työilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä.

Hyvä luottoluokituksemme kertoo vakavaraisuudestamme ja siitä, että hoidamme talouttamme vastuullisesti. Lisäksi maksamme kaikki veromme Suomeen, tukien näin yhteiskuntaamme ja sen palveluiden ylläpitoa ja kehittämistä. Olemme myös sitoutuneet toimimaan eettisesti alihankintaketjuissamme, varmistaen että kumppanimme noudattavat samoja vastuullisuuden periaatteita. Yhteiskuntavastuumme näkyy hyväntekeväisyysprojekteissa ja sponsoroinnissa, sekä nuorten tukemisena muun muassa stipendien avulla.

Vastuullisuus on tämän päivän ja huomisen menestystä

Hiilineutraalius on konkreettinen keino hidastaa ilmastonmuutosta ja samalla tilaisuus yrityksille erottautua markkinoilla, kun asiakkaat ja yhteistyökumppanit arvostavat yhä enemmän vastuullisia valintoja. Tavoite hiilineutraaliudesta ei ainoastaan edistä ympäristön hyvinvointia, vaan vahvistaa myös luottamusta sidosryhmien keskuudessa ja tukee kestävää liiketoimintaa.

Me Funluksella olemme ylpeitä siitä, että voimme olla osa ilmastoviisasta yhteisöä. Arto O. Salosen sanoin: “Pienikin liike ratkaisujen suuntaan on huomattavan paljon parempi asia kuin kova vauhti väärään suuntaan.” Pidetään tämä mielessä jatkossakin ja tehdään yhdessä parempia valintoja – tulevaisuuden hyväksi.

Mikäli haluat lisätietoja hiilineutraaliusmerkistä, niin vieraile Koodia Suomesta -sivuilla.

Funluksen vastuullisuudesta ja hiilinjalanjäljestä voit sen sijaan lukea lisää Vastuullisuus -sivultamme.

Kirjoittajasta

maria
Maria Halonen
Asiakastuki, insinööri (AMK)
050 470 9620
maria[at]funlus.fi